Workshops

Stilstaan bij leven en werk 

25 april tot 1 mei 2021, Locatie Centre Lothlorien Foulain, Frankrijk.

29 augustus tot 3 september 2021 in Foulain, Locatie Centre Lothlorien Foulain Frankrijk

Voor meer info zie https://www.centrelothlorien.com/programma/

Of kom naar de open dag op 21 maart in De Hoorneboeg te Hilversum  De open dag is geannuleerd vanwege overheidsmaatregelen.

 

Bezinning door creativiteit.

In dit programma ligt de nadruk op je persoonlijk proces en is creativiteit een middel.

 

In 5 ochtenden staan we stil bij ons leven en bij onszelf. Dat doen we met creatieve methoden waarbij we een collage van ons levensverhaal maken, ons verbinden met het dier dat we graag willen zijn en dit dier in een creatie gaan verwerken (bijeenkomst 1 t/m 3). Daarna gaan we ons droomleven of droomberoep verkennen en uitbeelden (bijeenkomst 4). De laatste bijeenkomst gaan we een praatstok of staf maken waarbij we onze intenties in de wereld zetten met een ceremonie. Elke ochtend starten we met een korte adem-en lichaamsoefening om in het hier en nu te komen. Ook maak ik elke bijeenkomst gebruik van een meditatie/ visualisatie die te maken heeft met het thema van die ochtend. We zullen ook veel uitwisselen over wat we gemaakt hebben en hoe we dat ervaren hebben. Gedurende de middag en de avond kun je genieten van de het landgoed of van een massage door Fredy of een coachsessie door Lucas. Of verder reflecteren op je ervaringen van die ochtend met of zonder een bezoek aan mij in in het retraitehuisje aan de beek. Ik zet al mijn kennis en ervaring als loopbaan- en levensloopcoach, beeldend kunstenaar, mindfulnesstrainer in en zal datgene wat ik geleerd heb in mijn contacten met de Sjamanen uit Zuid-Amerika, Mongolië en Nederland ook gebruiken. 

 

Resultaat 

Na dit programma heb je meer inzicht in jezelf en heb je één of meerdere intenties voor de nabije toekomst. Je hebt met verschillende creatieve werkvormen en materialen gewerkt.

 

www.marijkemarkus.com I marijke.markus13@gmail.com I 06 292 88 479

 

 

 

Maken en gebruiken van een Talkingstick

De Talkingstick wordt door de indianen gebruikt om vanuit gelijkwaardigheid van gedachten te wisselen. het maken van je eigen Talkingstick nodigt je uit om in verbinding met je hart een stok uit de natuur (zelf gevonden of je kiest er een bij ons uit) te versieren op een manier die bij jou past. We starten de workshop met een korte geleide meditatie onder begeleiding van de drum die door Marijke wordt bespeeld. Tijdens deze geleide meditatie krijg je mogelijk een boodschap voor het thema waar jij de Talkingstick mee wilt verbinden. Dan gaan we aan de slag met de materialen uit het mobiele atelier. Ter afsluiting zullen we in een korte ronde de Talkingstick gebruiken op de manier zoals de indianen dat doen. De workshop kan uitgevoerd worden voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Deze workshop is meerdere malen succesvol ontvangen op het Eigenwijs en Eigentijds festival in NL. Ook geschikt voor een feestje of een studiedag van een team.

Als je interesse hebt, neem dan contact met me op voor het concretiseren van je vraag. 

Investering voor zakelijke opdrachtgevers € 300,- per dagdeel excl. reiskosten.

Investering voor privé-opdrachten € 35,- per persoon excl. reiskostenvergoeding. 

 

Circle of intentions

Met een Circle of Intentions kun je met een groep individuele en/of groepsintenties, dromen en verlangens in de energie zetten. Deze Circle of Intentions is reeds eerder gemaakt na afloop van een Sjamanistische week op Centre Lotherien (2018) en tijdens de Kunstroute (2018) in de Robijnhof te Leiden. In verschillende fasen van een project, bij de start, of op het einde kan een Circle gemaakt worden. Deelnemers krijgen een vraag of een opdracht die te maken heeft met het thema en schrijven hun gedachten op een strook textiel. Deze stroken op een plek gehangen of geplaatst in een cirkel (zie bij ruimtelijk werk 2018). Desgewenst kan de opdracht voor de deelnemers ingeleid worden met een geleide meditatie of een stiltemoment. Een afsluiting met een ritueel behoort ook tot de mogelijkheden. 

Als je interesse hebt, neem dan contact met me op om je vraag te concretiseren.

Investering voor zakelijke opdrachtgevers: € 300,- per dagdeel excl. reiskosten.

Investering voor ideële doelen: in overleg te bepalen. 

Coaching

Persoonlijke coaching gericht op bewustwording

Een coachtraject kan verschillende vormen aannemen. Na een intakegesprek maken we een plan dat bij jou past. Het werken met creatieve middelen of rituelen werkt vaak sneller dan analyseren met praten.  Naar binnen keren door stilte en meditatie is ook een fijne en effectieve manier om meer in contact te komen met je gevoel. Tot de mogelijkheden behoort:

- een ritueel om iets af te sluiten of iets nieuws te starten (creatief, met of zonder de drum, binnen of buiten, samen bedenken wat past bij jouw wens)

- verkennen van een persoonlijk thema met beeldend werk (2-dimensionaal of 3-dimensionaal)

- meditatie-oefeningen (mindfulness)

- healing (tijdens mijn healingwerk ben ik verbonden met het energieveld van de lichtmeesters), vooraf is nooit duidelijk wat er gaat gebeuren, bij iedereen is het anders en geeft het andere inzichten.

Investering € 60,- per sessie van 1,5 uur.

Investering bij beperkt inkomen: een wederdienst in nader overleg te bepalen.

 

Referenties

Referenties healing 2018

M. is een oud-collega en geeft mij terug (2 maanden na de healingsessie) dat ze de gerichte intense aandacht die ze mocht ontvangen heel bijzonder vond. Het matchen van de energievelden was daar een onderdeel van, een soort van synchroniciteit zoals ze het verwoordt, meebewegen met elkaar. Het is mooi dat het hele proces zo intuïtief verloopt.

Ze heeft de ervaring dat er iets is opgeruimd, dat ze sinds de sessie x-tra lucht en meer helderheid heeft in zichzelf. Dat ze meer kracht heeft en meer zichtbaar is voor zichzelf. Ze geeft aan dat ze zich bewust is geworden van het verbinden van de buik en het hart. Daar wil ze graag mee verder in haar eigen proces. Tijdens de sessie ervaarde ze alsof er een soort van muurtje voor haar hart zat. M. heeft het ervaren als een indrukwekkende beleving die een steun in haar eigen persoonlijke ontwikkelingsproces is.

 

X. voelt zich na de healingsessie zacht en fijn en vindt ze dat gerichte aandacht heeft gekregen. Ze is erg blij met de doorverwijzing naar een psycholoog imaginatietherapeut in Amsterdam die door ziektekostenverzekering vergoed wordt.

 

Referenties healing 2016

G. geeft terug dat de healingsessie een prettige ervaring is, dat ze rust ervaart van mijn kant, dat ik niets opdring maar ruimte geven aan de ander, dat geeft veiligheid. G. noemt mij een medium.

 

Referenties Mindfulness 2015 

Deelnemers aan Mindfulness geven aan dat zij

- Handvatten krijgen voor het omgaan met stress en eisen die steeds hoger worden

- Ze beter rust creëeren in hun eigen leven en energieverliezers niet meer zo snel toelaten

- Ze profijt van hebben in hun jachtige leven waar ze alles ‘willen’

- Het ook goed is voor mensen met veel lichamelijke klachten

- Ze anders leren denken

- Hun zelfkennis groter wordt

- Ze beter naar hun lichaam leren luisteren

 

Referenties Cursus 'Neem je creatief proces onder de loep'  2014

- Waardering 5,5 op een 6-puntsschaal

- Persoonlijk, ruimte voor eigen invulling, exploratief, niet-belerend, doet apple op persoonlijk leiderschap in de vorm van je eigen creatorschap

- Begeleider: gedegen voorbereiding, echt aanwezig, subtiel sturend en met humor

- Opbouw programma: goede/ uitstekende balans tussen praten, luisteren, creatief werken en stilte/ reflectiemomenten

- Sfeer: veilig, vriendelijk, uitnodigend, respectvol, goed, integer, diepgaand en gezellig